Home » Kattennieuws » Buurthuisjes voor zwerfkatten

Buurthuisjes voor zwerfkatten

Het Antwerpse stadsbestuur roept 2009 uit tot het Jaar van de kat. Want volgens de stedelijke adviesraad voor dierenwelzijn vormt het probleem van de zwerfkatten de prioriteit nummer één in de Scheldestad.

Vorig jaar werd de poezenpas al ingevoerd, waarbij vrijwilligers de toelating kregen zwerfkatten te voederen. Zonder zo'n pas riskeren ze een boete voor sluikstorten. Schepen voor Dierenwelzijn Luc Bungeneers (Open VLD) gaat nu nog een stapje verder. Hij gaat kleine huisjes aankopen, waar zwerfkatten een knusse slaapplaats vinden. De poezenmoeders kunnen hun dieren daar dan op een nette en propere manier voederen. De nieuwe buurthuisjes, zo'n meter hoog, komen op plaatsen met een grote concentratie van verwilderde katten. Hoe ze er zullen uitzien is nog onduidelijk, maar ze zullen wel het stadslogo met de stralende A meekrijgen, om te verhinderen dat ze gestolen worden. Daarnaast moet een technisch systeem ervoor zorgen dat alleen katten erin kunnen, en geen ratten.

De stad en de Coördinatie Antwerpse Dierenbescherming (CAD) trachten al langer de zwerfkattenpopulatie onder controle te krijgen, door de dieren te vangen en te steriliseren. De kattenhuisjes moeten ook dat gemakkelijker maken. Er komen volgend jaar trouwens subsidies voor Antwerpenaars die hun kat onvruchtbaar maken. Daar is 19.000euro in de stadsbegroting voor uitgetrokken. (krg)

Bron: nieuwsblad.be

instagram kattenvrienden

"Er werd mij verteld dat de trainingsprocedure met katten moeilijk was. Dat is het niet: de mijne had mij getraind in 2 dagen" - Bill Dana