Home » Kattennieuws » Kat die verdwaalde door Katrina na vijf jaar weer thuis

Kat die verdwaalde door Katrina na vijf jaar weer thuis

Scrub, een zevenjarige kater, is na vijf jaar weer herenigd met zijn baasje. De kater verdween in de chaos van orkaan Katrina en slaagde er al die tijd in te overleven. Hij kwam twee maanden geleden aankloppen bij een vrouw in Gulfport, een goeie 20 kilometer van zijn vroegere thuis. Die gaf Scrub een aantal weken eten, maar omdat er een koudegolf voorspeld werd, besloot ze om hem naar het asiel te brengen. Daar werd Scrub gescand en door de informatie op zijn microchip belandde hij weer bij zijn familie.

Scrub is een raskat, een Blauwe Rus, en was een geschenk van Chris Noble aan zijn echtgenote Jennifer. De kater was bestemd voor een knus leventje binnenshuis, maar orkaan Katrina gooide roet in het eten: temidden de chaos verdween de toen 2-jarige Scrub.

De familie Noble zocht zich te pletter, maar Scrub bleef spoorloos, en werd opgegeven. Maar de taaie rakker slaagde er blijkbaar in vijf jaar lang te overleven. Hij verkeert bovendien in uitstekende gezondheid, is vrij van virussen en kattenaids, maar verloor blijkbaar wel een stuk van zijn ene oor in een gevecht en heeft een litteken op zijn andere.

"We hebben eens een weggelopen raskat gehad die drie jaar overleefde in het wild, maar vijf jaar is hier toch wel straf", zeggen ze bij de plaatselijke afdeling van de Humane Society, waar Scrub terechtkwam.

De Nobles genieten nu volop van hun vroege kerstgeschenk. "De eerste uren was hij erg, erg bang", vertelt Jennifer, "en heel nerveus. Maar tegen de avond kalmeerde Scrub. En tegen de tijd dat mijn zonen moesten gaan slapen was hij al zo ver dat hij bij hen op bed sprong."

"Hij is wel veranderd, er zit nu toch een wild kantje aan onze Scrub", aldus mevrouw Noble. "Af en toe komt dat naar boven. Ach, ik zou willen dat hij kon praten, hij zou ons nogal een verhaal kunnen vertellen."

Bron: hln.be

instagram kattenvrienden

"Voor een muis is een kat een leeuw." - Albanees spreekwoord