Home » Kattennieuws » Euthanasie enige oplossing verwaarloosde kat

Euthanasie enige oplossing verwaarloosde kat

"Het ziet er niet uit", zei de politierechter gisteren, terwijl ze foto’s bekeek van een zwaar verwaarloosde kat. De eigenaar van het dier moet 500 euro betalen of anders tien dagen in hechtenis, voor het ’onthouden van de nodige zorg’.

Zeer vermagerd, met een vervilte vacht en met harde knobbels in de buik werd precies een jaar geleden een kat aangetroffen in een woning in de Rivierenbuurt in Alkmaar.

De politie had daarover een melding gekregen van een vrouw. Zij had eerder een afspraak bij de dierenarts gemaakt voor het dier, maar de eigenaar is daar nooit heen gegaan.

Ook bij de rechtszaak was hij gisteren niet aanwezig, omdat hij last heeft van medische problemen.

Toen de opsporingsambtenaar vorig jaar op de stoep stond van de woning en duidelijk maakte waar hij voor kwam, werd de eigenaar kwaad. Over de vrouw die de melding gemaakt had, zei hij: "Dat wijf zal nog wel aan de beurt komen". Later kalmeerde hij wat en mocht de ambtenaar naar binnen. Daar trof hij een hele vieze woning aan. In de hoek van een bank lag de cyperse kat, van zeker zeventien jaar oud.

De kat was sterk vermagerd en zodra hij op de grond stond, viel hij om. De slijmvliezen waren geel en de vacht helemaal vervilt. Bovendien had de kater last van hartruis. De bewoner zei vrijwel direct: "Neem die kat maar mee, ik heb toch geen geld voor de dierenarts."

Het beestje is door een arts in het Dierentehuis in Alkmaar onderzocht. Die verklaarde dat euthanasie de enige oplossing nog was, om het dier uit zijn lijden te verlossen.

Bron: noordhollandsdagblad.nl

instagram kattenvrienden

"Hoe hard katten ook vechten, er komen kennelijk toch altijd massa's jonge poesjes." - Abraham Lincoln