Home » Kattennieuws » 11 Siberische tijgers verhongerd in Chinese zoo

11 Siberische tijgers verhongerd in Chinese zoo

In een dierentuin in het noordoosten van China zijn in 3 maanden tijd 11 Siberische tijgers omgekomen van de honger. De dieren kregen door gebrek aan middelen enkel kippenbeenderen te eten. De Siberische tijger is een bedreigde diersoort.

In november werd een medewerker van de Shenyang Forest Wild Animal Zoo in Liaoning nog aangevallen door twee uitgehongerde tijgers. De man overleefde de aanval, maar de dieren werden gedood. Na de aanval werd beslist om de andere dieren voortaan op te sluiten in hun kooien, waardoor de fysieke toestand van de tijgers enkel verslechterde.

Naast de 2 doodgeschoten tijgers kwamen daardoor nog eens 11 tijgers om. Volgens de zoo zijn de tijgers aan "verschillende soorten ziektes" gestorven, maar volgens dierenrechtenactivisten stierven ze door ondervoeding. De zoo is voor het grootste deel privébezit, de gemeente Shenyang bezit een aandeel van 15 procent. Volgens de lokale pers probeert de zoo al een tijdje een koper te vinden.

China maakte afgelopen maand bekend dat het bijna 6.000 tijgers in gevangenschap heeft. Volgens Chinese dierenrechtenactivisten hebben veel dierenparken meer tijgers in bezit dan ze kunnen veroorloven. De verzorging van de dieren slokt erg veel geld op, omdat ze veel voedsel nodig hebben en voldoende ruimte om te kunnen bewegen.

Slechts 50 à 60 dieren leven in de vrije natuur, waaronder amper 20 Siberische tijgers. Doordat de mens steeds grotere gebieden van de natuurlijke habitat van de tijgers in beslag neemt, daalt de populatie met rasse schreden. Daarnaast vallen ook veel dieren ten prooi aan stropers.

Bron: deredactie.be

instagram kattenvrienden

"Er zijn twee manier om te ontsnappen aan de ellende van het leven: muziek en katten." - Albert Schweitzer