Home » Kattennieuws » De Kattenstoet in Ieper trekt veel volk

De Kattenstoet in Ieper trekt veel volk

In Ieper hebben vandaag 50.000 mensen de driejaarlijkse Kattenstoet bijgewoond. Dat zijn er 5.000 meer dan bij de vorige editie. De historische stoet vertelt de geschiedenis van Ieper en de kattenverering in de stad.

"Ik denk dat er nog nooit zoveel volk is geweest", zegt burgemeester Luc Dehaene (CD&V). "Langs het hele parcours stond men rijen dik te kijken naar een mix van nieuw elementen die er de laatste jaren worden ingebracht en de traditionele ingrediƫnten. Alleen jammer dat de stoet met een half uur vertraging is gestart, het was de enige negatieve noot."

Het schitterende weer lokte opnieuw de grote massa naar Ieper, net als in 2006. Regisseur Bart Cafmeyer zette de modernisering van de Kattenstoet verder. In deze editie kregen ook 'Bekende Katten' als Garfield en Musti een plaatsje. "Persoonlijk vind ik dat we dit jaar goed geslaagd zijn om een evenwicht te zoeken tussen nieuwe, moderne elementen en respect voor de historische en traditionele uitbeeldingen", aldus een tevreden burgemeester Dehaene.

's Avonds werden vanop het belfort pluchen katten naar beneden gegooid. Die traditie gaat terug tot de Middeleeuwen, toen werden echter levende katten de diepte in geworpen.

Bron: deredactie.be

instagram kattenvrienden

"Voor een muis is een kat een leeuw." - Albanees spreekwoord