Home » Kattennieuws » Vijf Indische leeuwenjongen geboren in Planckendael

Vijf Indische leeuwenjongen geboren in Planckendael

In het dierenpark Planckendael heeft de Indische leeuwin Kolya half april het leven geschonken aan vijf jongen. Moeder en kroost toonden zich donderdag voor het eerst aan het grote publiek.

In Belgi zijn Indische leeuwen alleen in Planckendael te zien. Het gaat om een zeer bedreigde diersoort die in de natuur alleen nog maar in een nationaal park in India te vinden is.

Planckendael zegt blij te zijn met de geboorte van de vijf welpjes een bijdrage te kunnen leveren aan het internationale kweekproject voor de Indische leeuw. Het dierenpark beleefde eind 2009 nog een ongelukkige worp waarbij de moeder haar drie jongen doodde.

Het geslacht van de vijf jongen nu is voorlopig nog een mooi bewaard geheim. En welpje blijft qua groei wel wat achter omdat hij/zij moeite heeft tegen de vier broers of zussen n van de vier tepels van de moeder te bemachtigen.

In de natuur leven Indische leeuwen meestal in koppels of trio's, maar voor de geboorte zondert de leeuwin zich af. Ook in Planckendael werden de twee volwassen leeuwen gescheiden zodat de leeuwin alle aandacht aan haar jongen kan geven.

Eerder dit jaar vewolkomde het dierenpark ook al een nestje sneeuwluipaardjes.

Bron:hbvl.be

instagram kattenvrienden

"Ik heb veel filosofen en vele katten bestudeerd. De wijsheid van katten is oneindig veel groter." - Hippolyte Taine