Home » Kattennieuws » Tieners laten kat in strop aan brug bungelen

Tieners laten kat in strop aan brug bungelen

Twee Australische tieners van 14 en 16 jaar ontvoerden een oude, halfblinde kat, hingen een strop om de nek van het dier en lieten het aan een brug bungelen. Ze hadden het gedaan om meisjes te imponeren.

"Een van de jongeren had een koord uit zijn jas gehaald en strikte het rond de nek van de kat. Zo tilde hij het beest op en hing het vervolgens aan de brug. Beide tieners werden al eerder opgepakt voor dierenmishandeling."

Gisteren verschenen ze voor de rechter. De jongste van de twee begon te lachen. De rechter reageerde boos en zei "Denk jij dat dit grappig is? Ik zal geen minachtend gedrag tolereren hier, en dit zal resuteren in een periode van detentie". De eigenaar van de kat Alice, was in de rechtbank en zei dat zijn huisdier al 20 jaar deel uitmaakte van zijn gezin. "Dit is voor ons een zeer traumatische ervaring. Wij kunnen het maar niet geloven dat iemand tot zoiets in staat is", vertelde hij aan de rechter. Binnen kort doet de rechter een uitspraak over de lengte van de detentie van beide tieners.

Bron: DIERENLEED.nieuwslog.nl

instagram kattenvrienden

"De waarheid over de kat hoort men van de muizen." - Henry Ford