Home » Kattennieuws » Kat van David Cameron blijft in Downing Street 10

Kat van David Cameron blijft in Downing Street 10

Na de Britse stem voor de Brexit nam de eerste minister David Cameron meteen ontslag. Nu zijn opvolgster klaarstaat om Downingstreet 10 te bewonen lijkt het erop dat ze de kat van haar voorganger zal moeten adopteren. Larry, de grijswitte kater, blijft namelijk gewoon in zijn vertrouwde omgeving vertoeven.

Het is al sinds het jaar 1929 een traditie dat de Engelse eerste minister een kat neemt. In dat jaar werd de kater Peter in huis genomen en werd een officieel verzoek ingediend voor een penny per dag om het dier te voeden. Sindsdien werd de ambtswoning bijna onafgebroken bevolkt door een kat. Ook Iron Lady Margaret Thatcher nam 2 katten, met de welluidende namen Wilberforce en Humphrey, in huis. De diergekke Engelsen bedachten zelfs een "officiƫle" titel voor de kat van de eerste minister: Chief Mouser to the Cabinet Office of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland.

"Kittens worden geboren met hun ogen dicht. Ze openen ze wanneer ze 6 dagen oud zijn, kijken eens goed rond, en sluiten ze dan terug voor het grootste deel van hun leven." - Stephen Baker