Home » Kattennieuws » Huisdier kost 20.000 euro

Huisdier kost 20.000 euro

Een huisdier heb je voor je leven. Toch als alles goed gaat en je een echte dierenliefhebber bent. Maar zo'n dier kost geld. Een levenslange verzorging van een hond of kat loopt volgens de Britse supermarktketen Sainsbury's algauw op tot 20.000 euro.

De Britse supermarktketen Sainsbury's, die ook een groot assortiment voor huisdieren verkoopt, kwam tot de conclusie dat de levenslange verzorging van een hond zo'n 19.600 euro kost. De zorg voor een kat is zelfs nog duurder, die kan oplopen tot 20.000 euro. Jaarlijks komt dat neer op ongeveer 1.375 euro en dan rekenen we de prijs die je betaalt als je het dier koopt nog niet mee. Het onderzoek toonde aan dat de voeding van je hond 33,7 procent van de totale kost inneemt, terwijl dat bij katten gemiddeld 41 procent is. Bij honden gaat dan weer 15 procent naar het betalen van de veearts, bij katten is dat zo'n 13 procent. Toch even nadenken voor je een dier in huis neemt!

Bron: zita.be

instagram kattenvrienden

"Er werd mij verteld dat de trainingsprocedure met katten moeilijk was. Dat is het niet: de mijne had mij getraind in 2 dagen" - Bill Dana