Home » Kattennieuws » Terrorist op pootjes in boeien geslagen

Terrorist op pootjes in boeien geslagen

Wassenaarder Sjoerd is volstrekt gelukkig nu hij maandag weer is herenigd met zijn Dizzy. De kater was afgelopen weekeinde achter slot en grendel gezet, nadat buren de capriolen van de 'terrorist op vier pootjes' meer dan zat waren.

Buurtbewoners vingen het beest, dat daarna op verzoek van de gemeente afgevoerd door de dierenambulance. "Maar wij hebben geen officiƫle inbeslagname-documenten gekregen. Voor ons was er geen reden om het dier langer vast te houden", vertelt een woordvoerder van het Wassenaarse dierenasiel. "Daarom hebben we de kat weer teruggegeven aan de eigenaar."

Volgens enkele buren is er niet te leven met het rondstruinende dier dat aan het Havenplein in het centrum van het doorgaans zo rustige dorp woont. Hij zou uiterst agressief zijn, met name tegen soortgenoten.

"Hij glipte hier regelmatig naar binnen en valt dan mijn eigen kat aan. Die heb ik al meerdere keren naar de dierenarts moeten brengen. Maar hij heeft ook een vaas kapot gegooid", vertelt de buurtvrouw die de burgemeester ingeschakelde: "In de plaatselijke verordening staat dat hij kan ingrijpen als een dier excessieve overlast veroorzaakt. Dat is hier duidelijk het geval." De politie is ook bekend met de problemen rond Dizzy. "Wij kregen in september de eerste klachten binnen over de kater", vertelt een woordvoerder. De gemeente Wassenaar is inmiddels druk in overleg om tot een oplossing te komen. "De burgemeester bemoeit zich hier persoonlijk mee omdat hij door enkele bewoners is gevraagd naar de situatie te kijken. Hij zal een bemiddelende rol spelen", legt zijn woordvoerster uit. Sjoerd is zich van geen kwaad bewust en zegt dat Dizzy een heel lieve kater is. "Goed, als hij wordt opgejaagd wordt hij agressief maar dat is met elk dier zo. Ik houd hem nu maar even binnen want ik ben bang dat iemand hem echt iets gaat aandoen."

De toestanden houden de hele buurt bezig. Zo zijn er ook veel mensen die vrezen dat de lichamelijk gehandicapte Sjoerd zijn kater moet inleveren.

Bron: telegraaf.nl

instagram kattenvrienden

"Er werd mij verteld dat de trainingsprocedure met katten moeilijk was. Dat is het niet: de mijne had mij getraind in 2 dagen" - Bill Dana