Home » Kattennieuws » Hond graaft overleden kat-maatje op

Hond graaft overleden kat-maatje op

Een hond uit het Engelse Wigan miste zijn overleden maatje Arthur de kat zo erg dat hij wel erg drastische maatregelen nam. Dat schrijft de Britse krant Times.

Oscar de hond besloot in het holst van de nacht om door het kattenluik naar buiten te glippen en Arthur op te graven. Daarna sleepte hij de kat mee naar binnen en likte de vacht van het beestje helemaal proper.

Onafscheidelijk

katToen zijn baasjes, Robert en Mavis Bell, de dag nadien naar beneden kwamen, zagen ze Arthur de kat naast Oscar in zijn mand liggen. Robert Bell vermoedt dat Oscar gezien had waar hij de kat begraven had en dat Oscar daar gaan graven was. "Hij moet Arthur door het kattenluik naar binnen gesleept hebben", vertelt Bell, "En haar dan helemaal schoon gelikt hebben want haar vacht was weer mooi wit. Het zal hem toch een nacht gekost hebben want Oscar was een grote kat. Nadien zal hij naast haar in slaap gevallen zijn."

Blijkbaar waren de twee dieren heel hun leven onafscheidelijk geweest. "Toen Oscar nog klein was, hielp onze kat Oscar in de zetel klimmen", vertelt Robert Bell.

Ondertussen is Arthur opnieuw begraven en heeft Oscar een nieuw maatje gekregen, de kat Limpet.

Bron: hln.be

instagram kattenvrienden

"Voor een muis is een kat een leeuw." - Albanees spreekwoord