Home » Kattennieuws » Leeuw graaft bom op in Olmense Zoo

Leeuw graaft bom op in Olmense Zoo

Simba de leeuw heeft een toekomst als ontmijner bij het Belgische leger. De trots van de dierentuin uit Olmen (Balen) Zoo groef in zijn verblijf een obus op.

Dieren kunnen heel nuttig zijn in de zoektocht naar springtuigen. Zo traint een Antwerpse vereniging ratten om met hun uitstekende neus en lichte gewicht in conflictgebieden achtergelaten mijnen op te sporen. Een leeuw van 200 kilo kan normaal gezien niet dienen voor deze gevaarlijke taak, maar dat is buiten Simba gerekend. De leeuw van de Olmense Zoo viste maandag een obus uit een hoop zand. Het zand diende voor de bouw van een nieuw dierenverblijf pal tegen de leeuwenkooi.

Charel Verheyen, uitbater van de Olmense Zoo, kan er een dag later mee lachen. "Het zand moet een nieuwe muur tegen het verblijf aandammen. We bouwen naast de leeuwenkooi een dierenverblijf van een halve hectare. Ik kreeg maandag in de gaten dat Simba veel interesse had voor een object in de zandberg. Toen ik wat dichterbij ging kijken, zag ik dat er een obus lag. We moesten de leeuwen eerst in hun kooi laten vooraleer de granaat kon worden verwijderd. Rond het zand zijn intussen heken geplaatst."

Voor de Olmense Zoo is het vinden van een obus geen nieuwigheid. Enkele jaren geleden gebeurde dat ook al eens.

Bron:hbvl.be

instagram kattenvrienden

"Ziet u, telegraafkabels zijn een soort hele lange kat. Als je in New York aan zijn staart trekt, miauwt hij in Los Angeles. Begrijpt u dat? En een radio werkt op precies dezelfde manier. Het enige verschil is, dat er geen kat is." - Albert Einstein