Home » Kattennieuws » Een nieuwe superheld

Een nieuwe superheld

Manipulatief, een leugenaar, een vrouwenversierder, maar bovenal supersexy. Dat is Puss in Boots, het personage van Antonio Banderas in 'Shrek the third'. De sexy kat krijgt een spin-off die 'Puss in Boots: the story of an ogre killer' moet gaan heten. "Het verhaal begint als Puss nog een tiener is", vertelt de man van actrice Melanie Griffith. "En dan komen we er langzaam achter hoe hij zo manipulatief is geworden."

Pas over drie jaar

gelaarsde katHet script voor de film is geschreven door Jeffrey Katzenberg, de producent van 'Shrek the third'. De regisseur van diezelfde film, Chris Miller, neemt de regie op zich. Fans van Puss moeten nog wel even geduld hebben, de film staat gepland voor 2010.

Naar aanleiding van de première van 'Shrek the third' in Amsterdam, deed Banderas het geheim van de schalkse kat uit de doeken. "Ik zal je nooit vergeten. Jij bent de liefde van mijn leven", doet Banderas de kater op zwoele wijze na. "Dat zegt hij tegen alle, maar dan ook alle vrouwen."

Klein van gestalte, groot van stem

Toch is het sexappeal van de geanimeerde kat onvermijdelijk. "Het geheim is de tegenstelling die in hem schuilt", zegt de Spaanse filmster mysterieus. "Hij is klein, een 'minimo' zoals we dat in het Spaans noemen, maar met een stem en een ziel die niet bij zijn lichaam passen."

Vrouwen vallen erop, maar ook mannen en kinderen

Puss heeft inderdaad een diepe, zwoele stem. "In een klassieke animatiefilm zou een kat een hoog stemmetje hebben gekregen. Maar in deze contraculturele benadering van film niet. Dat is uiteraard niet alleen mijn verdienste, maar ook die van alle designers die er achter zitten", zegt de 46-jarige acteur. "Die hebben het voor elkaar gekregen een personage te creëren waar vrouwen op vallen. En mannen en kinderen", haast hij zich te zeggen.

Meer aandacht voor poes

Banderas grapt in interviews regelmatig dat Puss meer aandacht krijgt dan hij. "Maar dat voel ik niet echt zo hoor. Ik heb zo veel verschillende rollen gespeeld. Ik ben Zorro geweest, maar ook een ster op Broadway. Puss geeft absoluut meer kleur aan mijn cv. En dat verbaast me nog steeds. Toen ik zeventien jaar geleden naar Amerika kwam, sprak ik geen woord Engels. Nu word ik gebeld omdat ze mijn stem willen gebruiken. Dat is toch ongelooflijk." (novum/hln)

Bron : HLN.be 13/06/’07

instagram kattenvrienden

"Als er een universeel geluid moest zijn dat de vrede moest uitbeelden, zou ik stemmen voor kattengespin." - Barbara L. Diamond