Home » Kattennieuws » Volg uw poes op de voet met kattencamera

Volg uw poes op de voet met kattencamera

Altijd al willen weten wat uw poes uitspookt als ze de wijde wereld in trekt? Dan kan u vanaf nu beroep doen op de zogenaamde kattencamera, die om de minuut een foto trekt van de omgeving waar uw huisdier zich op dat moment bevindt.

De Duitser Jürgen Perthold gelooft rotsvast dat zijn uitvinding zal aanslaan. "Ik wilde uitzoeken hoe mijn Mister Lee de dag doorbrengt. Soms keert hij hongerig terug, soms niet. Soms vind ik sporen van een gevecht op zijn lijfje terug, een andere keer blijft hij weer de hele nacht weg. Mijn nieuwsgierigheid werd zo op de proef gesteld dat ik de kat uitrustte met een camera."

Liefde

Zo kwam Perthold te weten dat zijn viervoeter de liefde gevonden heeft bij een katje uit de buurt. Voorts brengt Mister Lee vooral de tijd door met naar de bodem te staren, op zoek naar voedsel, en ontmoet hij geregeld leuke soortgenoten onder geparkeerde wagens.

Perthold meent dat de 70 gram wegende camera licht genoeg is om de kat geen enkele last te bezorgen. Hij schreef zijn eigen software om de camera te bedienen en perfectioneerde het ontwerp in april. Nu ligt zijn uitvinding in de Amerikaanse winkels voor dertig dollar (22 euro).

Bron: hln.be 07/06/'07

instagram kattenvrienden

"Er werd mij verteld dat de trainingsprocedure met katten moeilijk was. Dat is het niet: de mijne had mij getraind in 2 dagen" - Bill Dana