Home » Kattennieuws » Wereldbank wil tijger van uitsterving redden

Wereldbank wil tijger van uitsterving redden

De Wereldbank probeert de tijger van uitsterving te redden. Veel betrokkenen reageren positief.

Er leven nauwelijks nog 3.500 tijgers, verspreid over dertien landen. In sommige landen zijn er nauwelijks nog tien, twintig of dertig. Uitsterving

De Wereldbank roept regeringen, ngo’s, wetenschappers en de privé-sector op mee te werken aan het Global Tiger Initiative, een wereldwijde poging om de tijgers voor de uitsterving te behoeden.

Het initiatief werd vorige week in Genève voorgesteld tijdens de bijeenkomst van het permanente comité van Cites, het verdrag dat de internationale handel in bedreigde dieren en planten regelt.

Volgens Keshav Varma, bestuurder van de Wereldbank, werken India, Nepal, Indonesië en Thailand goed mee met initiatief. China ligt moeilijker omdat het land niet van pottenkijkers houdt, zegt hij.

Alleen al het feit dat de Wereldbank over het thema praat, geeft hoop, zegt Jane Smart, expert van de Internationale Unie voor Milieubescherming (IUCN). “Ik denk dat het veel invloed zal hebben.”

De situatie van de tijgers is “zeer kritiek”, zegt Varma. Begin vorige eeuw telde de wereld 100.000 tijgers. Hun habitat is versnipperd en bedraagt vandaag nog slechts 7 procent van de oorspronkelijke oppervlakte.

Bron: gva.be

instagram kattenvrienden

"Voor een muis is een kat een leeuw." - Albanees spreekwoord