Home » Kattennieuws » Kat op de startbaan

Kat op de startbaan

Vrouw in controletoren vindt kat terug op luchthaven van Stockholm Een luchtverkeersleider zag een stipje op het tarmac van de Arlanda-luchthaven in Stockholm. Het stipje bewoog en toen begon het te dagen bij het luchthavenpersoneel. Het vlekje was Kattitz.

De kat ontsnapte drie weken geleden uit de kooi tijdens de overbrenging naar het vliegtuig. De luchtverkeerlseider en haar collega's gingen om katteneten en lokten zo het beestje. De viervoeter overleefde het geweld van vliegtuigen en het andere razende luchthavenverkeer, schrijft Eskilstuna Kuriren.

Na een aantal keer pogingen kon het luchthavenpersoneel de eigenaars van de kat, een jonge familie uit het zuiden van Zweden in Skåne, bereiken. De beestje werd uiteindelijk met het vliegtuig richting huiswaarts gevlogen van Stockholm naar Malmö. Deze keer was de kooi goed vergrendeld.

Bron: hln.be 11/9/07

instagram kattenvrienden

"Ziet u, telegraafkabels zijn een soort hele lange kat. Als je in New York aan zijn staart trekt, miauwt hij in Los Angeles. Begrijpt u dat? En een radio werkt op precies dezelfde manier. Het enige verschil is, dat er geen kat is." - Albert Einstein