Home » Kattennieuws » Chinese miljardair dood na eten vergiftigde kat

Chinese miljardair dood na eten vergiftigde kat

Het eten van een kattenstoofpot waaraan bladeren van een dodelijk giftige plant werden toegevoegd, is een Chinese tycoon fataal geworden. De miljardair, Long Liyuan, overleed op 23 december na het eten van een stoofschotel van kattenvlees in een restaurant in de provincie Guandong. Een plaatselijke ambtenaar is gearresteerd op verdenking van het vergiftigen van Long. Dat meldt de BBC vandaag op zijn website.

Volgens een woordvoerder van de politie hadden de twee een geschil en claimde de dader, Huang Guang, nog geld tegoed te hebben van Long. In eerste instantie werd de restauranteigenaar gearresteerd, maar Huang gaf later toe dat hij het gif aan de lokale delicatesse had toegevoegd.

De nabestaanden van de miljonair nemen geen genoegen met de uitleg; ze vermoeden namelijk een groter complot. Ze hebben een beloning van omgerekend 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip in de moordzaak.

Bron: ad.nl

instagram kattenvrienden

"Kittens worden geboren met hun ogen dicht. Ze openen ze wanneer ze 6 dagen oud zijn, kijken eens goed rond, en sluiten ze dan terug voor het grootste deel van hun leven." - Stephen Baker