Home » Kattennieuws » Kat Larry moet ratten in Downing Street verjagen

Kat Larry moet ratten in Downing Street verjagen

Na meer dan 13 jaar krijgen de bewoners van Downing Street 10 opnieuw een kat als huisdier. Kat Larry moet een eind maken aan de ratteninvasie rond de ambtswoning van de Britse premier David Cameron. Kat Larry moet ratten in Downing Street verjagen

De voorbije weken doken steeds vaker ratten op aan de ambtswoning van Cameron. Tijdens een aantal tv-verslagen vanuit Downing Street was verschillende keren een rondsnuffelende bruine rat in beeld.

Britse ambtenaren probeerden een aantal keren om de ratten op andere gedachten te brengen, maar omdat dat niets opleverde, ging Cameron toch overstag om opnieuw een kat binnen te halen in Downing Street.

Tony Blair, de vorige Britse premier, stuurde in 1997 huiskat Humprey met pensioen. Voorgaande premiers als Winston Churchill en Margaret Thatcher hadden ook al katten om het ongedierte buiten te houden.

Bron: standaard.be

instagram kattenvrienden

"Als dieren konden spreken, zou de hond een openhartige, blunderende kameraad zijn, een kat zou de zeldzame gratie hebben van nooit een woord teveel te zeggen" - Mark Twain.