Home » Kattennieuws » Dramatische terugval aantal Indische tijgers

Dramatische terugval aantal Indische tijgers

Wie nog tijgers in het wild wil aanschouwen in India zal zich moeten haasten. Het aantal Bengaalse tijgers is de afgelopen 5 jaar dramatisch gedaald. Dat bewijst een onderzoek, uitgevoerd door de Indische overheid.

tijgerSinds 2002 is het aantal Bengaalse tijgers in India gedaald van 3.642 tot 1.411. Stroperij en de immer oprukkende urbanisatie zijn de voornaamste oorzaken voor de terugval. Natuurliefhebbers vragen uitdrukkelijk dat de Indische overheid meer doet om de bedreigde diersoort te helpen overleven.

Rajesh Gopal van ''Project Tiger'' zegt in een reactie op het rapport dat ondanks de stroperij en het voortschrijdend verlies van jachtgebieden en van prooidieren voor de tijgers, alle hoop nog niet is verloren. Maar dat het wel de hoogste tijd is dat er een noodplan komt om de tijgerpopulatie in India voor uitsterven te behoeden.

Tijgers worden door stropers belaagd omwille van de hoge opbrengst van hun huid en organen. Een tijgerhuid brengt makkelijk 8.000 euro op in China. Overal in het oosten worden tijgerbeenderen verwerkt in traditionele medicijnen.

Een eeuw geleden waren er nog 40.000 tijgers in India. Het land telt 40 procent van de totale tijgerpopulatie in de wereld, met 23 tijgerreservaten in 17 verschillende staten. Veel van die reservaten zijn trekpleisters voor toeristen en leveren op die manier een inkomen voor de plaatselijke bevolking.

Bron: hln.be

instagram kattenvrienden

"De waarheid over de kat hoort men van de muizen." - Henry Ford