Home » Kattennieuws » Siberisch tijgertje voor dierenpark Amersfoort

Siberisch tijgertje voor dierenpark Amersfoort

In het wild is de Siberische tijger een majestatische verschijning. Helaas is de diersoort met uitsterven bedreigd. Twee Siberische tijgertjes hebben dinsdagnacht het levenslicht gezien in dierenpark Amersfoort. Een van de twee jongen is kort na de geboorte overleden, meldt de dierentuin. De ander maakt het goed en verblijft nog dicht bij moeder Kira.

Het geslacht van het tijgertje is nog niet bekend, dat kan pas worden bepaald zodra het jong van dichtbij kan worden bekeken. Tot die tijd blijft het tijgertje naamloos.

siberische tijger

De komende weken blijven moeder en jong achter de schermen. Na ruim een maand zal het jong voor het eerst naar buiten gaan, zegt een woordvoerder van het dierenpark. "Tot nu toe gedraagt de moeder zich heel relaxed dus als het mooi weer wordt, neemt ze haar jong misschien al eerder mee naar buiten."

Tijgerin Kira kwam in 2004 vanuit dierenpark Emmen naar Amersfoort. Twee jaar geleden beviel ze al van twee jongen. Met de komst van het tweede nest levert het dierenpark een bijdrage aan het Europese fokprogramma voor het behoud van de Siberische tijger. "Dat is belangrijk", zegt de woordvoerder, "want in het wild is de Siberische tijger bijna uitgestorven."

Bron: hln.be

instagram kattenvrienden

"Een hond is proza, een kat is een gedicht" - Jean Burden