Home » Kattennieuws » Dieren overspoelen asielen

Dieren overspoelen asielen

Het dierenasiel Veeweyde in Weelde-Statie (Ravels) krijgt zoals elk jaar in de zomer opvallend veel honden en katten binnen die mensen willen afstaan. Aan de andere kant van het spectrum staan mensen die zorgdragen voor hun hond en hem tijdens de vakantie in een hotel onderbrengen.

De zomervakantie is het piekseizoen in het dierenasiel van Veeweyde in Weelde-Statie. Niet alleen is het kittentijd, waardoor het opvangcentrum overspoeld wordt met kattennesten. Ook krijgen de medewerkers heel wat mensen over de vloer die van hun hond af willen.

"Het voordeel van het aanbrengen van een chip is dat honden minder in de natuur worden gedumpt", zegt Ine Cools van het dierenasiel. "Maar zolang er geen controle op is, is het ­systeem toch niet waterdicht. We krijgen nogal wat dieren met een chip binnen, waarvan het baasje door bijvoorbeeld een verhuizing niet traceerbaar is."

De redenen waarom mensen hun viervoeter plots kwijt willen, lopen erg uiteen. "We kennen het lijstje wel. Plotse allergie, lastig gedrag, verhuizen, een echtscheiding, grote reizen... Die redenen zijn uiteraard niet altijd onterecht, maar we merken meestal dat de honden hier geen probleemgedrag vertonen. Thuis blijkbaar wel?"

Bron: Gazet Van Antwerpen

instagram kattenvrienden

"Honden komen wanneer ze geroepen worden. Katten nemen de boodschap aan en komen er later op terug" - Mary Bly