Home » Kattennieuws » Onbekende giet bijtend product over katten

Onbekende giet bijtend product over katten

In de Jan Mioenstraat op de wijk Huilaertmolen in Kortemark is wellicht een kattenhater aan het werk. Drie huiskatten in dezelfde buurt kregen al een bijtend product over zich heen. Een van de beestjes moest de dierenarts begin deze week al laten inslapen.

De zussen Tine en Kaatje Huyghebaert - die tegenover elkaar wonen in de Jan Mioenstraat - en hun buurvrouw Ginette Joseph delen eenzelfde miserie: hun geliefde kat werd serieus toegetakeld door iemand die blijkbaar met een bijtend product naar hen heeft gegooid. "Om hen te verjagen, veronderstel ik", aldus Kaatje, die haar kat Lita begin deze week zelfs al moest laten inslapen omdat genezen niet meer zou lukken. "Maar dat kan je toch ook op andere manieren: giet een emmer water of zoiets, daar zullen ze ook wel van schrikken."

De dames zijn van plan om de andere bewoners uit de straat op de hoogte te stellen van de gruwelijke feiten. "Omdat we niet willen dat nog andere huisdieren getroffen worden", vervolgen ze. "Deze methode is immers veel te erg om zomaar met de mantel der liefde te bedekken. Hij of zij die dit telkens weer doet ziet niet de gevolgen van zo'n daad. Waar er aanvankelijk wat plukken haar uit de vacht en het kopje van onze Lita vielen, teerde enkele dagen later ook de huid weg en kwamen er grote wonden tot op het rauwe vlees. Deze praktijken moeten stoppen!"

Bron: focus-wtv.rnews.be

instagram kattenvrienden

"De waarheid over de kat hoort men van de muizen." - Henry Ford