Home » Kattennieuws » Catroulette krijgt nieuwe poezen

Catroulette krijgt nieuwe poezen

Catroulette.be plukt de vruchten van de internethype. Bijna de helft van de asielkatten werd gedopteerd en de site krijgt nieuwe beestjes.

De site werd begin september gelanceerd door vier dierenasielen. De parodie op webcamsite Chatroulette laat je een kort filmpje zien van een kat waarna je kan kiezen om het beestje te adopteren of om een andere kat te zien.

Dat zorgde in enkele dagen tijd voor een wereldwijde internethype, maar die aandacht heeft ook effectief geholpen. Bijna de helft van de asielkatten heeft een nieuwe eigenaar. Daarom worden er nu 81 nieuwe katten toegevoegd aan de site.

In die twee maanden trok de site al 150.000 bezoekers. Intussen willen kattenliefhebbers in Rusland en Frankrijk een lokale versie van de site beginnen.

Het initiatief is afkomstig van Kitten in Nood uit Brakel, Blauwe kruis in Wommelgem en Brugge en Dierenasiel Sint-Truiden en wordt ondersteund door Gaia. Ze wil vooral de problematiek van overpopulatie aankaarten. Zo pleiten de organisaties voor meer sterilisatie en castratie zodat het aantal asielkatten afneemt. Maar vooraleer het zover is, kan je op de site kijken of jouw toekomstig huisdier er misschien tussenzit.

Bron: zdnet.be

instagram kattenvrienden

"Voor een muis is een kat een leeuw." - Albanees spreekwoord