Home » Kattennieuws » Dure reuzenkat in gevangenschap omgekomen

Dure reuzenkat in gevangenschap omgekomen

De reusachtige Ashera-kat die vorig jaar januari in beslag werd genomen op Schiphol, is in gevangenschap gestorven. De eigenaren hebben het dier volgens De Telegraaf nooit in hun armen kunnen sluiten.

De reuzenkat werd na aankomst in beslag genomen door de Algemene Inspectiedienst van het ministerie van Landbouw. Die wilde eerst uitzoeken of de kat tot een beschermde diersoort behoort. De eigenaar, Jeffrey Borrenbergs, wilde de kat in de tussentijd vrij laten, maar de rechtbank wees dat verzoek destijds af.

Justitie laat volgens de krant binnenkort een sectie uitvoeren om de doodsoorzaak te achterhalen. Borrenbergs wil via advocaat Nienke Hoogervorst een eigen sectie aanvragen. Hij wijst er in De Telegraaf op dat hij niet wist waar de kat werd vastgehouden. Daardoor kon hij niet controleren of er goed voor werd gezorgd.

Hij wijst er op dat de plotselinge dood ook een 'truc' kan zijn om op een makkelijke manier 'van het hele gedoe af te komen'. De luipaardachtige kat was in de Verenigde Staten gefokt en kan ongeveer vijftien kilo wegen.

Bron: nieuws.nl

instagram kattenvrienden

"Er zijn twee manier om te ontsnappen aan de ellende van het leven: muziek en katten." - Albert Schweitzer