Home » Kattennieuws » Man weigert kat dood te rijden

Man weigert kat dood te rijden

Schiedammer Cees Schuurmans, die een bekeuring van 75 euro kreeg omdat hij stopte voor een overstekende kat, moet binnenkort voor de kantonrechter verschijnen.

Schuurmans moet opdraven omdat hij beroep aantekende.

Op 7 januari vorig jaar stond Schuurmans met zijn auto op de Hargalaan in Schiedam voor het rode verkeerslicht. Op het moment dat het licht op groen sprong liep een kat het zebrapad op en stak over. Schuurmans gaf geen gas omdat hij anders de kat had doodgereden. Een agent die net bij de kruising stond te controleren schreef een bekeuring uit 'wegens het negeren van een groen verkeerslicht'.

"Ik moet betalen omdat ik weigerde die kat dood te rijden," briest Schuurmans. De politie gaf destijds toe dat het een uitzonderlijk geval betreft. "Maar de wet zegt nou eenmaal dat alles wat je doet waarbij je het verkeer belemmert, een overtreding is," aldus een woordvoerder.

Bron: chatnu.nl

instagram kattenvrienden

"Ziet u, telegraafkabels zijn een soort hele lange kat. Als je in New York aan zijn staart trekt, miauwt hij in Los Angeles. Begrijpt u dat? En een radio werkt op precies dezelfde manier. Het enige verschil is, dat er geen kat is." - Albert Einstein