Home » Kattennieuws » Dierenliefhebbers redden ruim 800 katten na internetoproep

Dierenliefhebbers redden ruim 800 katten na internetoproep

Een dertigtal dierenliefhebbers hebben in China meer dan 800 katten gered, nadat een activist via het internet het bericht gepost had dat twee vrachtwagens met katten in houten dozen onderschept waren. Een van de vrachtwagenchauffeurs wist meteen weg te rijden.

Vreselijk beeld

Het was haar schoondochter die de ontdekking deed, terwijl ze op zoek was naar hun verdwenen huisdieren. De vrachtwagens waren onderweg naar de provincie Guandong, waar sommige bewoners trots zeggen dat ze alles eten dat vliegt, kruipt of zwemt. "Het was een vreselijk beeld. Zwangere katten en jonge katjes die in doze verpakt waren", vertelt de activist, Huo Puyang. "Verschillende katten waren al gestorven en stonken, terwijl andere katten elkaar beten." Via het internet had Huo een bericht verspreid waarop meer dan dertig dierenliefhebbers afkwamen.

Overkopen

Huo verwittigde ook de politie, maar die vertelden haar dat ze niet kon bewijzen dat de katten gestolen waren. Daarom moesten ze de katten dan maar overkopen van de bestuurder van de vrachtwagen. Die vroeg 14 yuan (1,3 euro) per kat. De dierenliefhebbers betaalden uiteindelijk meer dan 10.000 yuan (bijna 1.000 euro) voor 840 katten. De verzorging van de katten vormt nu het grootste probleem. Huo deed al een oproep aan andere dierenliefhebbers om donaties te doen of een kat te adopteren. (hln)

Bron : HLN.be 9/07/07

instagram kattenvrienden

"Er werd mij verteld dat de trainingsprocedure met katten moeilijk was. Dat is het niet: de mijne had mij getraind in 2 dagen" - Bill Dana