Home » Kattennieuws » Stad Hasselt organiseert eerste week van het huisdier

Stad Hasselt organiseert eerste 'week van het huisdier'

De stad Hasselt organiseert tussen 22 en 29 oktober als allereerste Belgische stad een 'week van het huisdier'. Schepen van dierenwelzijn Rob Beenders wil daarmee de Hasselaren sensibiliseren rond de eventuele aankoop van een huisdier. De ‘week van het huisdier’ krijgt een eigen logo en wordt een jaarlijks terugkerend initiatief.

Opvallend is ook dat de stad in Nederland gaat kijken hoe in sommige bedrijven huisdieren mee naar het werk kunnen. Rob Beenders gaat zien hoe dat in zijn werk gaat en wat de meerwaarde hiervan kan zijn.

Als blijkt dat de resultaten in Nederland positief zijn, wil de schepen alleszins ook Hasseltse bedrijven warm maken voor die idee, en wie weet kunnen dan straks ook in Hasselt huisdieren mee naar de werkvloer. Wat er verder wordt georganiseerd in de ‘week van het huisdier’ staat nog niet helemaal vast. "Maar wat zeker komt, is een creatieve infofolder rond dierenwelzijn", vertelt Beenders.

"De meest voorkomende huisdieren krijgen er elk een hoofdstuk over hun gedrag, nuttige informatie, de locatie van dierenpensions in Hasselt, sterilisatie,… . Deze folder wordt een gids met alle informatie over het houden en het kiezen van een huisdier.

De verspreiding gebeurt via de stadswachten in de plaatselijke winkels, bij de dierenartsen, tijdens beurzen enzovoort. Daarnaast gaan we vanaf november 2007 een driemaandelijkse nieuwsbrief verspreiden rond de thematiek dierenwelzijn. In de kijker staat dan altijd een asieldier dat op zoek is naar een baasje. Daarnaast komen in deze nieuwsbrief nuttige tips die het houden van huisdieren moeten vergemakkelijken."

Wandelen

"Op de laatste zaterdag oktober organiseren we ook een 'huisdierenwandeldag'. Elke Hasselaar mag zijn huisdier meenemen voor een vastgelegde wandelroute. We hopen die dag echt honderden Hasseltse huisdieren samen te brengen. Tijdens dat weekend organiseert De Grenslandhallen haar jaarlijkse dierenhappening.

Tijdens dit evenement zal de stad Hasselt onder meer haar 'dierenbrochure' verdelen aan de bezoekers. We bekijken nog verdere acties naar hun haalbaarheid. Het definitieve programma volgt enkele weken voor de 'week van het huisdier'.'

Bron: Het Belang van Limburg

instagram kattenvrienden

"Katten zijn erop gericht om ons te leren dat niet alles in de natuur een reden heeft." - Garrison Keillor