Home » Kattennieuws » Vakantiehufters

Vakantiehufters

Een bakker in Amsterdam dacht voor zijn vakantie goedkoop uit te zijn. Hij sloot zijn kater van zeven maanden in de bakkerij op en vertrok. Het dier zou wel van de muizen in zijn zaak kunnen leven, zodat hij geen kosten voor de opvang hoefde te maken.

De Dierenbescherming heeft de bakker opgenomen in de top vijf van vakantiehufters, die zij maandag heeft gepubliceerd. De man mag zich verheugen in het gezelschap van onder anderen een gezin in Mijdrecht dat een kattengezin met vier jongen buiten de deur zette voor het op reis ging en een familie in Amersfoort die een konijn onverzorgd achterliet.

Een vrouw sloot haar hond in de tuin op, voor zij een weekje met vakantie ging. Zij plaatste een parasol tegen de zon, zette een bak voer en water ernaast en ging heen. Ook zij ziet zich op de lijst van vakantiehufters terug.

Datzelfde geldt voor een Alkmaarder die kennelijk vond dat zijn twee konijnen aan een dieet toe waren. Hij vertrok bepakt en bezakt, nadat hij de knaagdieren in een hok zonder stro en een stronk hout om aan te knagen had achtergelaten. Het effect van de vermageringskuur was des te groter, omdat de dieren in een kooi zaten waarvan het gaas met plexiglas was omgeven, zodat de zon er goed op kon schijnen.

Met de kater in de bakkerij liep het goed af. Een oplettende burger hoorde zijn wanhopige geschreeuw.

Bron: trouw.nl

instagram kattenvrienden

"Er zijn twee manier om te ontsnappen aan de ellende van het leven: muziek en katten." - Albert Schweitzer