Home » Kattennieuws » Zwart-witte katten zijn out

Zwart-witte katten zijn out

Of ze gestreept, ros of pikzwart zijn. Van onze kat houden we toch. Niet in Groot-Brittanniƫ, zo blijkt. Want daar worden zwart-witte poezen massaal gedumpt.

Ook in kattenland zijn er modegrillen. Ooit waren zwart-witte katten immens populair. Maar nu lijkt deze voorliefde helemaal te keren. In Groot-Brittanniƫ hebben de zwart-witte katten zelfs volledig afgedaan. Volgens de dierenorganisatie Cats Protection worden de diertjes massaal achtergelaten.

En dat allemaal door een modegril. Kattenbaasjes vinden zwart-wit totaal out en verkiezen een huisdier met een speciale kleur. Sue Dobss van Cats Protection uitte al haar bezorgdheid in de Britse pers: "We krijgen veel zwart-witte katten binnen in het asiel, het is triest om te ontdekken hoe moeilijk het is een nieuw baasje voor ze te vinden. Van de 222 dieren die we verzorgen is de helft zwart-wit. Ook andere opvangcentra voor katten ondervinden gelijkaardige problemen. Baasjes laten de diertjes links liggen omdat ze niet de juiste kleur hebben of niet hip genoeg zijn. Katten zijn echter geen modeaccessoire, je neemt er een in huis voor de affectie die je ervan krijgt, niet omdat ze een trendy pels hebben."

Bron: zita.be

instagram kattenvrienden

"Een hond is proza, een kat is een gedicht" - Jean Burden