Home » Kattennieuws » Verlamde kat kan weer lopen

Verlamde kat kan weer lopen

Dierenartsen van de dierenkliniek in Rijen hebben een deels verlamde kat opgelapt en hij kan nu weer lopen.

De kater, die - omdat er geen eigenaar achterhaald kon worden - onder verantwoording van het Dierenasiel Breda e.o. geplaatst was, kon behandeld worden dankzij het Fonds Sophie. Dit fonds is door het asiel opgericht om dieren te kunnen redden.

Ate, zoals de 3 jarige kater door de dierenartsen is genoemd, werd door vrijwilligers van de dierenambulance gevonden onder een houten vloer in Oosterhout. Het diertje was in paniek, schreeuwde van de pijn en kon zijn achterpoten niet bewegen. Dierenarts Mark Dirven stelde na onderzoek vast dat het diertje geen gebroken rug had zoals men vermoedde, maar een hartprobleem. Dit had er voor gezorgd dat een bloedstolsel was losgeschoten en de bloedtoevoer naar de achterpoten blokkeerde. Een ernstige aandoening, waarvan maar weinig katten herstellen.

Medicijnen en intensieve zorg in de dierenkliniek bleken voor de kat een eerste stap naar herstel. Na twee dagen bleek de lieve, vrolijke kat al weer voorzichtig te drinken en enkele dagen later lukte het hem om, nog waggelend, te lopen. Om te voorkomen dat hem hetzelfde lot nogmaals treft, is de aard van het hartprobleem onderzocht. Uiteindelijk bleek het probleem niet opgelost te kunnen worden, maar met de juiste medicijnen kan Ate nog lang genieten van een fijn kattenleven.Ate heeft inmiddels een nieuw baasje gevonden in dierenarts Mark, die op de website van het dierenasiel een mooi verhaal over de kat heeft geschreven.

Bron: deweekkrant.nl

instagram kattenvrienden

"Voor een muis is een kat een leeuw." - Albanees spreekwoord