Home » Kattennieuws » Liftende kat

Liftende kat

De Britse kat Podge gaat ’s nachts graag op stap. Soms wandelt hij wel drie kilometer. Best vermoeiend om dan weer helemaal terug te lopen! Maar dat doet Podge ook niet. Hij krijgt elke ochtend een lift terug naar huis. - Door Anouk Witte

Als Podge klaar is met zijn nachtwandeling gaat hij op een vaste plek op de stoep zitten. Hij weet dat het niet lang duurt voordat zijn baasje Liz Bullard eraan komt om hem op te pikken. Zo gaat het iedere dag. Eerst brengt Liz haar zoontje naar school en daarna rijdt ze door om haar kat op te pikken. Het is een vast ritueel geworden.

Stoep

De eerste keer dat Podge een nacht weg was, was Liz erg ongerust. Aan iedereen in de buurt vroeg ze of ze Podge gezien hadden. Toen kreeg ze een telefoontje van een mevrouw die een eind verderop woonde. Er zat bij haar al de hele ochtend een kat op de stoep, die precies leek op de beschrijving van Podge. Toen Liz er heen reed met de auto, zag ze dat het inderdaad haar kat was. Het leek wel alsof hij braaf had zitten wachten totdat hij opgehaald zou worden.

Lift

Dat is nu een jaar geleden. Sindsdien gaat Liz elke ochtend met de auto naar de liftplek van Podge. Ook tijdens vakanties, als haar zoon niet eens naar school hoeft! Eenmaal thuis gaat Podge eerst even lekker eten en daarna gaat hij slapen om bij te komen van zijn nachtelijke avontuur.

Bron: kidsweek.nl

instagram kattenvrienden

"Er zijn twee manier om te ontsnappen aan de ellende van het leven: muziek en katten." - Albert Schweitzer