Home » Kattennieuws » Wie krijgt hoederecht over het huisdier?

Wie krijgt hoederecht over het huisdier?

Bobby de hond of Kittie de poes belanden na een echtscheiding meestal bij hun bazin. In meer dan 59 procent van alle gevallen krijgen de dames de voogdij over het huisdier. Slechts vier procent van alle echtgescheiden mannen mag nog voor de hond, poes of parkiet zorgen. Dat schrijft de Britse krant Independent on Sunday.

Waar vroeger vooral de kinderen, geld of meubels de reden van gekibbel vormden, zijn het nu vooral de huisdieren waarover juridisch getouwtrek ontstaat. Dat komt vooral omdat dieren vaak op hetzelfde niveau als kinderen worden geplaatst. Veel koppels besluiten kinderloos te blijven, maar geven al hun liefde door aan een hond of poes. Als essentieel onderdeel van het gezin, trekken beide baasjes figuurlijk aan de pootjes van het dier.

Vrouwen trekken daarbij meestal aan het langste eind. De trend lijkt overgewaaid uit Amerika, waar heel veel celebs strijden om het huisdier. Voorbeeld is actrice Drew Barrymore. Die wilde dolgraag van echtgenoot Tom Greene af, maar niet van hond Flossie.

Bron: hln.be

instagram kattenvrienden

"Kittens worden geboren met hun ogen dicht. Ze openen ze wanneer ze 6 dagen oud zijn, kijken eens goed rond, en sluiten ze dan terug voor het grootste deel van hun leven." - Stephen Baker