Home » Kattennieuws » Met de Franse slag: Philippe Geluck stuurt zijn kat naar Moskou

Met de Franse slag: Philippe Geluck stuurt zijn kat naar Moskou

le chatPhilippe Geluck stuurt zijn kat naar Moskou. Nieuwe dvd 'JCDV' uit met muziek van Gast Waltzing (ESF 89) van Park Café. De twee winnaars van Sanremo op kop in hitlijst singles in Italië. Patty Pravo heeft nieuwe cd uit. Vasco Rossi viert 30 jaar op de planken. En in Nederland neemt de vereniging voor levende talen het op voor het Frans.

Philippe Geluck, de Belgische striptekenaar die zijn hoofdpersonnage Le Chat in de video van Copycat (ESF 09) als CatElvis laat optreden, is één van de bekendste persoonlijkheden uit Franstalig België. Hij begon als acteur en speelde oa in de Franse versie van 'Bent', een toneelstuk over homo's in het Duitsland van de jaren dertig die opgepakt worden en in een concentratiekamp terechtkomen. Le Chat verschijnt voor het eerst kort in 1980 en komt vanaf 1983 regelmatig in Le Soir. Het personage wordt de mascotte van de krant en vershijnt nu nog iedere zaterdag in Victoire, het magazine bij de krant op een volledige pagina. De tekeningen verschijnen ook in Frankrijk.

Geluck werkt voor de RTBF met 'Lollipop' voor de jongeren en heeft een vaste stek in 'Le jeu des dictionnaires' (op radio en tv) en 'La semaine infernale' (op de radio), programma's van Jacques Mercier, een voormalig commentator van het ESF. Na enkele jaren heeft de man meer ruimte nodig. Hij gaat naar Parijs waar hij in de ploeg van Laurent Ruquier wordt opgenomen. Ruquier die ook de commentaar voor het ESF heeft verzorgd, maakt komische programma's die prima bij de koele humor van Geluck passen. Hij blijft gast bij 'On va s'gêner' op Europe 1.

Op de Franse televisie is hij regelmatig te zien op zondag bij Michel Drucker in 'Vivement Dimanche Prochain' waar hij de ster van de week aan de tand voelt. Zijn optredens zijn vaak een succes. Geluck pendelt regelmatig tussen Parijs en Brussel en is nooit schuw voor een nieuwe uitdaging, wat hem nu naar Moskou brengt.

Bron: eurosong.be

instagram kattenvrienden

"Een hond is proza, een kat is een gedicht" - Jean Burden