Home » Kattennieuws » Kat overleeft drie weken op schip

Kat overleeft drie weken op schip

Een verloren gewaande kat heeft drie weken overleefd in de container van een schip dat de Pacifische Oceaan overstak. Het dier is vrij gezond, hoewel het al die tijd geen eten of drinken had gekregen.

Eigenares Pamela Escamilla verloor de driejarige kat Spice uit het oog toen ze een grote container pakte met spullen uit hun huis in Waikoloa Village in Hawaï. Die container werd op 15 juni naar het zuiden van Californië gestuurd. Voor ze zelf het vliegtuig zouden nemen, zochten Pamela en haar man nog ijverig naar hun kat, maar ze vreesden het ergste.

Spice arriveerde afgelopen dinsdag, na een reis van achttien dagen, bij de ouders van Pamela. "We dachten echt dat de kat dood zou zijn," zei haar vader Edward Gardner. Maar toen de container geopend werd, in het bijzijn van Pamela, werd de kat al gauw gevonden en meteen naar de dierenarts vervoerd.

Omdat Spice last heeft van haar nieren en darmen, moet ze voorlopig nog een speciaal dieet volgen. Maar baasje Pamela is alvast heel tevreden. "Hij heeft duidelijk een overlevingsinstinct. Ik ben zo blij dat hij nog leeft."

Bron: HLN.be 6/07/07

 

instagram kattenvrienden

"Er werd mij verteld dat de trainingsprocedure met katten moeilijk was. Dat is het niet: de mijne had mij getraind in 2 dagen" - Bill Dana