Home » Kattennieuws » Kattendoder op pad in Geraardsbergen

Kattendoder op pad in Geraardsbergen

Micheline Van Der Schueren verloor vorige week drie katten. Ze vermoedt dat ze vergiftigd werden door een buur en haalde er de dierenbescherming bij. Micheline houdt van dieren en koestert haar katten. Maar een van haar buren heeft het volgens Micheline niet zo op haar poezen begrepen. De man klaagde eerder al over overlast die de beestjes in zijn tuintje zouden veroorzaken. En volgens de kattenbazin is hij nu ook tot de actie overgegaan en heeft hij drie van haar lievelingen vergiftigd.

'Die kerel viel ons eerder al lastig. Hij gooide al een badkamerraam uit en nu heeft hij drie van onze katten vergiftigd' klaagt de vrouw. Volgens Micheline was het de dader zelf die Dierenbescherming Vlaamse Ardennen op het spoor van de vergiftiging zette.

'Hij contacteerde de dierenbescherming, hij wilde hulp om enkele katten te laten inslapen. Maar hij ving bot en toen bleek dat mijn drie poezen vergiftigd waren, kreeg ik sterke vermoedens dat die kerel de dader moest zijn.'

Micheline stapte met haar verhaal nog niet naar de politie, maar rekent op Dierenbescherming Vlaamse Ardennen die de zaak nu verder opvolgt. De vergiftiging van de poezen doet denken aan een ander geval van kattenmishandeling in de nabije Gasthuisstraat. Ook daar zijn de katten hun leven niet veilig en worden ze door een kattenhater geviseerd.

Intussen durft Micheline haar resterende katten nog amper buiten te laten. 'En dat is eigenlijk onmogelijk want een kat kan je niet zomaar binnen houden, die beestjes willen regelmatig buiten.'

Als ze haar poezen buitenlaat houdt Micheline nu een extra oogje in het zeil. Ze hoopt om de dader alsnog te betrappen en zal dan klacht neerleggen bij de politie.

Bron: nieuwsblad.be

instagram kattenvrienden

"Voor een muis is een kat een leeuw." - Albanees spreekwoord