Home » Kattennieuws » Bevroren kat stierf natuurlijke dood

Bevroren kat stierf natuurlijke dood

Een zwangere kat die na een vlucht bevroren aankwam bij de nieuwe eigenaar stierf een natuurlijke dood. Dat claimt de luchtvaarmaatschappij.

John Froais uit Cranston fokt al jaren met zeldzame minskin-katten. De dieren zijn over de hele wereld gewild. Regelmatig verstuurt hij dan ook katten naar verschillende continenten.

Onlangs verkocht de fokker een zwangere kat aan een andere fokker in Oregon. Om te bewijzen dat het diertje gezond was, haalde hij een gezondheidscertificaat bij de dierenarts. Toch was het dier dood bij aankomst. Volgens de ontvanger was de kat door en door bevroren. "Medewerkers hebben haar voor straalkacheltjes gezet om te ontdooien," stelt Froais tegenover een lokale nieuwszender.

De luchtvaartmaatschappij ontkent en heeft de kat naar een dierenarts gestuurd voor een autopsie. Daaruit bleek dat het een natuurlijke dood was gestorven. "Stel dat ze is doodgegaan aan een hartaanval," reageert de fokker. "Waarom was ze dan bevroren?" De luchtvaartmaatschappij heeft aangeboden om het kattenlijk terug te sturen, zodat de fokker zijn eigen autopsie kan uitvoeren, maar volgens Froais is dit zinloos. "Ik heb het nagevraagd, maar ik kan niet meer bewijzen dat ze dood is gegaan door bevriezing als het lijk is bevroren, is ontdooid en toen weer is bevroren."

Bron: depers.nl

instagram kattenvrienden

"Katten zijn erop gericht om ons te leren dat niet alles in de natuur een reden heeft." - Garrison Keillor