Home » Kattennieuws » Volg uw kat met GPS

Volg uw kat met GPS

Het Nederlandse bedrijf WP Tronic heeft een systeem bedacht waarmee bezorgde katteneigenaren zich een handvol grijze haren kunnen besparen. Met de 'WP Cat' kunnen zij precies de gangen van hun huisdier nagaan.

De kat krijgt een kleine GPS-ontvanger om de halsband bevestigd. Een basisstation is gekoppeld aan de pc van de eigenaar, om gegevens over de locatie, tijd en route uit te lezen. Het bereik van deze "vaste verbinding" ligt volgens een woordvoerder tussen de tweehonderd en zesduizend meter, "afhankelijk van de bebouwing in de omgeving".

Wanneer de kat buiten bereik is, kan hij alsnog overal worden gevolgd. Dat gebeurt met een simkaartje in de GPS-ontvanger. Het systeem registreert met (door de eigenaar te kiezen) intervallen de locatie van de kat en zendt deze data via een telefoonmast door naar het basisstation. Deze dienst is mogelijk op prepaid- of abonnementsbasis.

De bijgeleverde software toont met behulp van Google Earth het gebied en de route die de kat heeft afgelegd.

Volgens de woordvoerder is de WP Cat bijzonder door de combinatie van uitlezen van de gegevens en het kleine formaat van het systeem. WP Tronic wil zijn vinding komend najaar in Nederland op de markt brengen en later ook in Belgiƫ en Duitsland. De prijs zal ergens tussen de 150 en 200 euro liggen.

Bron: zdnet.be

instagram kattenvrienden

"De waarheid over de kat hoort men van de muizen." - Henry Ford