Home » Kattennieuws » Uw kat is de baas

Uw kat is de baas

Het zal wellicht niet als een verrassing komen, maar uw kat is thuis wel degelijk de baas. Huiskatten hebben een subtiele manier ontwikkeld om hun baasjes precies te laten doen wat zij willen, zeggen onderzoekers van de universiteit van het Britse Sussex.

Katten maken namelijk een soort spingeluid dat gelijkenissen vertoont met een huilende baby. Het is een geluid dat het baasje mateloos kan irriteren, maar volgens wetenschappers wakkert dit geluid bij de mens het natuurlijke instinct aan om zorg te dragen. Dit betekent dat huisdieren die gebruik maken van het geluid meer kans hebben om in de watten te worden gelegd.

Katten hebben geleerd om dit geluid op een dramatische manier te overdrijven omdat ze gemerkt hebben dat het effect heeft.

Uit geluidopnames van katten blijkt dat mensen meer aandacht schenken aan geluiden die worden gemaakt als een kat honger heeft dan aan geluiden die onder andere omstandigheden worden gemaakt.

Op de website van de New Scientist kan je zelf de proef op de som nemen door spingeluiden met elkaar te vergelijken.

Bron: knack.be

instagram kattenvrienden

"Er werd mij verteld dat de trainingsprocedure met katten moeilijk was. Dat is het niet: de mijne had mij getraind in 2 dagen" - Bill Dana