Home » Kattennieuws » In beslag genomen huisdieren van brug af gegooid

In beslag genomen huisdieren van brug af gegooid

Huisdieren in beslag nemen, er een premie voor transport naar het asiel voor opstrijken en ze dan gewoon levend van een brug afgooien (sommige honden leefden onder ook nog). Dat gebeurde in Puerto Rico.

Een bedrijf dat door de gemeente Barceloneta Rico was ingehuurd om huisdieren in beslag te nemen bij bewoners van gemeentewoningen waar het houden van huisdieren verboden is, heeft de genomen dieren van de eerstvolgende brug gegooid.

Ooggetuigen hebben dat gezegd en de gemeente heeft het bevestigd. Die had opdracht gegeven de dieren naar een asiel te brengen. "Dit is een onverantwoordelijke, inhumane en schandelijke daad", zei de burgemeester.

Bij de inbeslagname, soms voor de ogen van kinderen, gaven de ophalers de honden en katten een spuitje, naar hun zeggen om ze rustig te houden op weg naar het asiel. Hun bedrijf, Animal Control Solution, ontving van de gemeente 42 euro per opgehaald dier plus 71 euro per rit naar het asiel in Carolina, een buitenwijk van San Juan.

Een ooggetuige die naast het viaduct woont zei dat veel dieren al dood waren toen ze naar beneden werden gegooid, maar lang niet allemaal. Sommige honden die de val overleefden kropen zwaargewond weg, zei hij. De door hem gewaarschuwde autoriteiten gooiden ongebluste kalk over de dode dieren (foto) om de stank te verminderen.

De eigenaar van Animal Control Solution ging bij het viaduct kijken en zei dat niet te bewijzen viel of het om de opgehaalde dieren ging, maar de gemeente zegde het contract met hem op en zei te bekijken of hij vervolgd kan worden.

Bron: hbvl.be 14/10/2007

instagram kattenvrienden

"Voor een muis is een kat een leeuw." - Albanees spreekwoord