Home » Kattennieuws » Poes krijgt kogel in rug en overlijdt

Poes krijgt kogel in rug en overlijdt

In Enkhuizen werd dinsdagochtend een poes beschoten op de Prunuslaan en is daarna aan haar verwondingen overleden. Een half jaar geleden is in deze buurt ook al eens een kat onder vuur genomen. De Dierenbescherming West-Friesland adviseert kattenbezitters in de Prunuslaan en directe omgeving dan ook om hun huisdieren voorlopig binnen te houden.

De Dierenambulance Hoorn kreeg dinsdagochtend rond elf uur bericht dat er een kat was aangereden op de Prunuslaan. Het ging om een jongvolwassen poes van 1 ā 2 jaar oud, in de kleuren cypers grijs/rood/wit met witte kraag, bef, oksels en achtervoeten en rode voorvoeten.

"Het beestje zat onder een auto en we hebben het naar de dierenarts in Enkhuizen gebracht'', vertelt Renate Goudsmit van de Dierenambulance. "Daar kreeg het dier het heel benauwd, dus we dachten dat er misschien iets met haar longen was.'' Een röntgenfoto wees echter uit dat de poes een ronde kogel, vermoedelijk uit een luchtbuks, in haar ruggengraat had. Niet veel later overleed het dier op de operatietafel.

noordhollandsdagblad.nl

instagram kattenvrienden

"Honden komen wanneer ze geroepen worden. Katten nemen de boodschap aan en komen er later op terug" - Mary Bly