Home » Kattennieuws » Brit vermoordt kat in droogtrommel

Brit vermoordt kat in droogtrommel

Philip Gannon uit het Engelse Bolton moet vandaag voor de rechter verschijnen omdat hij de kat van zijn vrouw in de droogtrommel had gestopt. Het diertje overleefde de zwierbeurt niet. Dat meldt Sky News.

Huwelijk op de klippen

Het verhaal begon nochtans mooi. Gannon had het poesje William gekocht voor z'n vrouw Jacqueline. Toen hun huwelijk echter danig begon te slabakken, stopte Gannon uit rancune de kat in de droogtrommel. Jacqueline vond een dode William in het toestel.

Verschrikkelijke dood

Experts van de dierenbescherming zeggen dat William een verschrikkelijke dood is gestorven. De kat is letterlijk doodgekookt. Nog volgens de Britse dierenorganisatie is het een van de ergste gevallen van dierenmishandeling die ze ooit meegemaakt hebben. Aan de zwaar beschadigde klauwen is te zien dat William zich met alle macht uit de droogzwierder heeft proberen te bevrijden.

Nooit meer huisdieren houden

Philip Gannon moet vandaag voor de rechter in Bolton verschijnen. Hij riskeert een celstraf van zes maanden. Wellicht zal hij ook z'n hele leven geen huisdieren mogen houden.

Bron HLN.be 12/11/07

instagram kattenvrienden

"De waarheid over de kat hoort men van de muizen." - Henry Ford