Home » Kattennieuws » Gekste kat krijgt kans in kliniek

Gekste kat krijgt kans in kliniek

De faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht opent dinsdag de Gedragskliniek voor Dieren. Honden, katten en vogels met een probleem worden op twee manieren bekeken: medisch en gedragsmatig.

Het idee om gedrag onderdeel te laten zijn van medisch onderzoek is nieuw in Nederland. Nienke van Endenburg, deskundige op het gebied van de relatie mens-dier, is als gedragstherapeut betrokken bij het initiatief.

Waarom dit centrum? Er zijn al zoveel dierengedragstherapeuten.

"En: Wij kijken ook naar de lichamelijke kant, wat makkelijk kan omdat alle apparatuur al aanwezig is in de kliniek van de faculteit. Bij gedragstherapeuten is die mogelijkheid er vaak niet.

Twee: Wij behandelen complexe problemen. Je hebt dieren die onder de tafel kruipen bij vuurwerk. Is dat voorbij, dan is ook de angst voorbij. Om zulke problemen gaat het ons niet. Wij richten ons op een hond die de hele dag met de staart tussen de benen door het huis loopt, zonder duidelijke reden. Het gaat bijvoorbeeld om pathologische angst of agressie. Een verwijzing van de dierenarts is nodig."

Bron: refdag.nl

instagram kattenvrienden

"Mensen die katten haten, komen in een volgend leven terug als muizen." - Faith Resnick