Home » Kattennieuws » Kat verblijft drie weken in afgesloten auto

Kat verblijft drie weken in afgesloten auto

Een zwarte poes heeft drie weken opgesloten gezeten in een auto in Landsmeer. Dit meldt Dierenambulance Purmerend op haar website. De eigenaar van de auto komt binnenkort terug van vakantie. De auto is helemaal uitgewoond en stinkt naar urine en ontlasting.

De poes werd pas afgelopen zondag uit de auto gered. Dagblad Waterland schrijft dat een buurtbewoonster langs de auto liep en het uitgehongerde en uitgedroogde diertje zag, waarna ze op zoek ging naar hulp. De buren bleken uiteindelijk in het bezit van een huissleutel van de eigenaar van de auto. In het huis werd een reservesleutel van de auto gevonden.

De zwarte poes is naar de dierenarts gebracht en heeft een infuus en medicijnen toegediend gekregen.

Het is onduidelijk hoe het diertje in de auto terecht is gekomen. Pim Langereis van de Dierenambulance laat aan Dagblad Waterland weten dat het wel vaker gebeurt dat katten zich verstoppen. "Het kan dus best dat de poes op een onbewaakt ogenblik naar binnen is gekropen."

Pim Langereis laat verder weten: "We hopen snel de eigenaar van het diertje te achterhalen. Met de poes gaat het inmiddels al stukken beter."

Bron: webregio.nl

instagram kattenvrienden

"Ziet u, telegraafkabels zijn een soort hele lange kat. Als je in New York aan zijn staart trekt, miauwt hij in Los Angeles. Begrijpt u dat? En een radio werkt op precies dezelfde manier. Het enige verschil is, dat er geen kat is." - Albert Einstein