Home » Kattennieuws » Genetici laten katten gloeien in het donker

Genetici laten katten gloeien in het donker

Zuid-Koreaanse genetici hebben katten gekloond die rood opgloeien in het donker als ze aan ultraviolette straling worden blootgesteld. Het effect werd bereikt door aan de cellen waarmee de katten werden gekloond een gen toe te voegen dat een fluorescerend eiwit produceert.

Drie op deze wijze gekloonde katten, Turkse angora's, werden in januari en februari geboren. Een overleed bij de geboorte, de andere twee bleven in leven. Volgens het Zuid-Koreaanse ministerie van wetenschap en technologie is het voor het eerst dat er katten zijn gekloond met gemodificeerde genen. Nu het met dit gen is gelukt, moet het ook met andere genen kunnen lukken, zei het ministerie.

Dat zou betekenen dat er katten kunnen worden gekloond met allerhande genetische aandoeningen. Omdat het DNA van katten veel lijkt op dat van mensen kunnen zulke katten worden gebruikt voor onderzoek naar de behandeling van erfelijke ziekten, aldus het ministerie. Het onderzoek werd uitgevoerd aan de universiteiten van Gyeongsang en Sunchon.

fluorescerende kat

Bron: hbvl.be

instagram kattenvrienden

"Voor een muis is een kat een leeuw." - Albanees spreekwoord