Home » Kattennieuws » Drie katten van gezin vergiftigd

Drie katten van gezin vergiftigd

Bewoners van de Pater Clement Lemmensstraat houden hun kat(ten) angstvallig binnen: in de buurt is een 'kattenbeul' actief.

'Opgepast: honden aan de leiband houden - zwaar vergif' staat op bordjes te lezen. De familie Lenaerts en andere buurtbewoners hebben de waarschuwingsbordjes geplaatst om nog meer slachtoffers te vermijden. De drie huiskatten van het gezin Lenaerts stierven in twee weken tijd door opname van een sterk vergif. Politiezone Kempenland stelt een onderzoek in.

'Begin januari is onze rosse gestorven', zegt vader Jean-Paul Lenaerts. 'Een jager had het dier gevonden. De dierenkliniek in Lummen heeft via autopsie vastgesteld dat de poes vergif had opgenomen, verwerkt in leverpaté. De dierenarts kon ons niet zeggen om welk gif het juist ging. Het onderzoek kost ons wel ruim 100euro. Vorige week donderdag hebben wij zelf onze grijze gevonden in de buurt .'

Ondertussen waarschuwen de bordjes wandelaars. 'Ook voor spelende kinderen kan het gif erg gevaarlijk zijn', waarschuwt Jean-Paul, die hoopt dat de dader snel gevat wordt voor hij weer toeslaat.

Bron: nieuwsblad.be

instagram kattenvrienden

"Katten zijn erop gericht om ons te leren dat niet alles in de natuur een reden heeft." - Garrison Keillor