Home » Kattennieuws » Man vrijgesproken voor het overgieten van kat met mazout

Man vrijgesproken voor het overgieten van kat met mazout

Een 56-jarige man uit Watervliet werd dinsdag voor de Gentse correctionele rechtbank vrijgesproken van dierenmishandeling. In een verstekvonnis werd hij eerder veroordeeld tot een geldboete omdat hij de kat van de buren zou hebben overgoten met mazout.

De feiten speelden zich vorig jaar af in Oostakker, in het huis van de bejaarde moeder van de man. De kat van de buren raakte opgesloten in de veranda van het huis. De man probeerde de kat naar buiten te lokken, maar werd door het beest aangevallen. Uiteindelijk geraakte de kat toch buiten en later op de dag kwam het tot een relletje met de eigenaar van de kat, die het dier kletsnat had teruggevonden. Volgens de man viel ze tijdens het wegvluchten in een kuip water, volgens de eigenaar had hij de kat zelf overgoten met mazout. Het kwam tot een klacht en de man werd bij verstek veroordeeld tot een boete van 550euro.

De man tekende verzet aan tegen het vonnis en legde alles haarfijn uit voor de rechter. Daardoor ontstond er twijfel en werd hij vrijgesproken.

Bron: nieuwsblad.be

instagram kattenvrienden

"Voor een muis is een kat een leeuw." - Albanees spreekwoord