Home » Kattennieuws » Deense studenten eten kat

Deense studenten eten kat

Deense studenten zijn van de populaire site Facebook afgegooid nadat ze foto's plaatsen van het koken en opeten van een kat.

De studenten van een journalistiekopleiding in Denemarken protesteerden met hun maaltijd tegen de manier waarop koeien en varkens worden behandeld. De wilde kat was neergeschoten door een boer die het aantal zwerfkatten op zijn erf onder controle wilde houden. Het dier heeft niet geleden, claimen de studenten, en was bovendien bereid door een topkok.

De studenten plaatsen foto's van hun actie op Facebook. Na protesten werd het account afgesloten. De studenten zijn teleurgesteld. "We willen dat mensen nadenken over wat ze in hun mond toppen," zei een van de studenten in een Deense krant. "Het is hypocriet dat we wel geld uitgeven aan onze huisdieren, maar daarna het goedkoopste vlees kopen, gemaakt van een varken met een vreselijk leven. En waarom is een kat eten erger dan een varken?"

Dierenrechtactivisten hebben de actie veroordeeld. "Dit is een hele slechte manier om aandacht te trekken voor dierenleed."

Bron: depers.nl

instagram kattenvrienden

"Er zijn twee manier om te ontsnappen aan de ellende van het leven: muziek en katten." - Albert Schweitzer