Home » Kattennieuws » Kat die 2.575 kilometer van huis werd gevonden, nam het vliegtuig

Kat die 2.575 kilometer van huis werd gevonden, nam het vliegtuig

Willow liep vijf jaar geleden weg bij de familie Squires in Broomfield, toen een aannemer die herstellingswerken kwam uitvoeren de deur liet openstaan. Zoveel jaar later vond een man de kat in Manhattan en bracht ze naar een dierenasiel. Dankzij de microchip konden de eigenaars snel gevonden worden.

Maar hoe Willow die duizenden kilometers had afgelegd, bleef een mysterie waar de Amerikaanse media maar al te graag het fijne van wilde weten. Tot zich een man bekendmaakte die het verhaal achter het mysterie bleek te kennen. Naar eigen zeggen had hij drie maanden voor de poes gezorgd, terwijl haar New Yorkse eigenaar voor het werk aan het reizen was.

"Mijn vriend werd tijdens het skiƫn in Colorado verliefd op het verdwaalde dier", vertelde de man, die anoniem wil blijven, in de Amerikaanse media, "Hij ging met de poes naar de dierenarts, die vreemd genoeg de microchip niet vond. Dus nam mijn vriend het beest mee naar zijn huis, in New York. Daar werd er heel goed voor haar gezorgd."

De familie Squire, met drie kinderen, is vanzelfsprekend dolblij met de vondst. "De jongste is drie jaar, dus die kent Willow niet. Maar de twee oudsten zijn erg blij", zegt moeder Jamie. De familie wordt wellicht binnen twee weken herenigd met Willow. Tot dan zal de kat bij een pleeggezin in New York verblijven.

Bron: hln.be

instagram kattenvrienden

"Voor een muis is een kat een leeuw." - Albanees spreekwoord