Home » Kattennieuws » Gewonde kat vastgevroren aan straat

Gewonde kat vastgevroren aan straat

Gwen Samms heeft een potje zitten janken toen ze een aangereden kat aantrof die was vastgevroren op de grond.

De Amerikaanse, werkzaam bij de dierenbescherming, was afgekomen op een melding dat een kat in Stephensville al een dag lang onbeweeglijk vlak naast de weg zat. Daar aangekomen zag ze dat het dier was aangereden en een gebroken heup had. Ze kon het dier echter niet oppakken. Niet alleen begon de kat hard te blazen, het bleek bovendien met zijn achterste helft vastgevroren te zitten op de grond. "Toen ik dat doorhad, viel ik op mijn knieŽn op de grond en begon ik keihard te janken", vertelt Samms in The Western Star.

Toen het dier te eten kreeg hield het blazen op. Met emmers warm water werd het voorzichtig ontdooid. Het dier is met een extreem lage lichaamstemperatuur naar een dierenarts gebracht. De kat bleek een gebroken heup te hebben en wordt geopereerd. Het is waarschijnlijk aangereden en kon niet vooruit komen door de verwondingen, en vroor na een dag vast aan het wegdek.

Samms hoopt dat het dier het gaat overleven. Ze is boos dat de automobilist die de kat aanreed, niet is gestopt of heeft doorgegeven dat er een gewonde kat op de weg lag.

Het is niet bekend wie de eigenaar is van de kat. Het dier heeft de naam Trooper gekregen.

Bron: telegraaf.nl

instagram kattenvrienden

"In vroegere tijden werden katten aanbeden als goden. Ze zijn dit nooit vergeten" - Terry Pratchett