Home » Kattennieuws » Wie een kat heeft, mag blijven

Wie een kat heeft, mag blijven

Een Britse rechter heeft geoordeeld dat een Boliviaanse immigrant in Groot-Brittannië mag blijven, omdat hij anders zijn kat moet achterlaten. Door samen met zijn vriendin voor de kat te zorgen, bewijst de man volledig geïntegreerd te zijn. Politici reageren ontgoocheld op het vonnis.

De Boliviaan was gevraagd het land te verlaten, omdat zijn visum verlopen was. Maar voor het Immigratietribunaal argumenteerde hij dat zijn kat achterlaten een schending van de mensenrechten inhield. Dat hij zo goed voor zijn kat zorgde, bewees ook dat zijn vriendin en hijzelf echt wel voor elkaar gekozen hadden. De rechter volgde hem en schertste: “Nu hoeft je kat in ieder geval geen schrik te hebben van Boliviaanse muizen."

Het ministerie van Binnenlandse Zaken ging in beroep, maar ving bot. Opnieuw was de kat de reden om te mogen blijven. Damian Green van het ministerie van Immigratie reageerde verbolgen: “Moet ik hiermee nu huilen of lachen? Als het bezit van een huisdier een doorslaggevend element is bij beslissingen over het al dan niet mogen blijven, dan is de wet ‘an ass’.”

Ook migratiedeskundige Sir Andrew Green vond de beslissing “volkomen absurd. Om wanhopig van te worden.”

Bron: deredactie.be

instagram kattenvrienden

"De waarheid over de kat hoort men van de muizen." - Henry Ford